Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live voorbeeld van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. Via deze aankondiging wordt u doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > Protestantse Kerk in Nederland > >

Kruiskerk Amstelveen, Protestantse wijkgemeente van de Kruiskerk, van der Veerelaan 30a - Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a
 • Uitgelicht

     
  Mis 'm niet! - Najaarsactie 2014 Lees meer
     
  Herberg / open huis - 7 okt 2014 Lees meer
  Religieuze Kunst - 8 okt 2014 Lees meer
     
  LET OP! kerkdienst 12 okt begint om 11.00uur!!!
  Foto's  
  Startzondag 21 sept 2014 Klik hier
  Muzikale Vesper 21 sept 2014 Klik hier

Van der Veerelaan 30a
1181 RB Amstelveen

Telefoonnummers

 • Op zondag 5 oktober vanaf 12.00 uur worden twee imposante solowerken van J.S. Bach uitgevoerd in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A.

   

  ...
 • 1 oktober 2014 is de eerste Sing-Inn in de Kruiskerk van 13.30 - 15.30uur.

   

  Van zingen word je vrolijk. Op drie middagen is het mogelijk om dat te ...

 • Tijdens het eerste Café van dit seizoen wordt de film ‘Les Choristes’ uit 2004 vertoont, een film over wat muziek kan doen met moeilijk opvoedbare ...

Op zondag 5 oktober vanaf 12.00 uur worden twee imposante solowerken van J.S. Bach uitgevoerd in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A.

 

Een van de beste en veelzijdigste Nederlandse violisten, de Amstelvener Bob van der Ent, speelt de Derde Sonate in C-groot voor vioolsolo (BWV 1005).

 

Het tweede solowerk dat uitgevoerd wordt is een orgelwerk. De beroemde Passacaglia en fuga in c mineur (BWV 582) wordt gespeeld door Kruiskerkorganist Henk Trommel.

 

De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar.

 

Bob van der Ent was in 2005 prijswinnaar op het Oscar Backconcours. Hij speelt op 5 oktober één van de vioolsonates van Johann Sebastian Bach die met zijn partita's behoren tot de meest geliefde composities. Het is onvoorstelbaar hoe Bach op één (strijk)instrument een aantal melodische lijnen tegelijkertijd laat horen en op elkaar laat reageren. De derde sonate is een werk dat vanwege zijn complexiteit en gelaagdheid hoge technische en muzikaal-poëtische eisen aan de uitvoerend violist stelt. In de ruime akoestiek van de Kruiskerk Amstelveen komt dit polyfone werk bijzonder goed tot zijn recht.

 

Aan het Flentrop-orgel, waarop Henk Trommel Bach vertolkt, is onlangs groot onderhoud uitgevoerd. Ook zijn enkele verbeteringen aan de tongwerken gerealiseerd. Het orgel klinkt sindsdien bijzonder luisterrijk. De Passacaglia van Bach is al vele jaren een van zijn meest geliefde orgelwerken: op een simpele, zich steeds herhalende basmelodie wordt met ongeëvenaarde inventiviteit een complex verhaal opgebouwd.

 

Naast de solowerken spelen Bob van der Ent en Henk Trommel samen een bewerking van een van Bachs Schübler koralen, het bekende Wachet auf, ruft uns die Stimme.

 

1 oktober 2014 is de eerste Sing-Inn in de Kruiskerk van 13.30 - 15.30uur.

 

Van zingen word je vrolijk. Op drie middagen is het mogelijk om dat te ervaren door mee te doen aan een Sing-Inn. In het Engels is een inn een herberg: gastvrijheid, ontmoeting en ontspanning. En dat in combinatie met zingen. Daarom is er eerst koffie en ontmoeting, daarna volgt een zangprogramma en de middag wordt afgesloten met een drankje. Zangervaring is niet vereist! Wim Keijzer zorgt voor de muzikale leiding en voor veelkleurig cultureel of religieus repertoire. Peter van Dongen begeleidt op de piano. Ria Keijzer coördineert het geheel en geeft hier en daar toelichting bij een lied.
Kosten: deelname is gratis, een gift in de spaarpot is welkom.

 

Overige data: woensdag 29 oktober 2014 en 26 november 2014.

 

Opgave vooraf is niet nodig.
Informatie: Ria Keijzer, 06 – 50 22 82 50,
keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl.

Tijdens het eerste Café van dit seizoen wordt de film ‘Les Choristes’ uit 2004 vertoont, een film over wat muziek kan doen met moeilijk opvoedbare kinderen. De film scoort 7,9 volgens de Internet Movie Database, IMDb, en heeft vele prijzen gewonnen, waaronder twee Oscarnominaties. Een aanrader voor iedereen, en zeker voor mensen die vinden dat er in Nederland strenger gestraft moet worden!!

 

Café Montpensier: ontmoetingen op iedere tweede vrijdagavond van de maand in de Kruiskerk. De naam verwijst naar de straat waarmee de Kruiskerk is verbonden. Naast onderlinge ontmoeting en kennismaking wordt een afwisselend programma geboden met lezingen en films, gevolgd door discussie en gezellig samenzijn (café). Het café brengt onderwerpen die voor kerkleden en niet-kerkleden interessant zijn. 

 

Het programma begint 20.00 uur, vanaf 19.30 uur inloop met koffie of thee. Toegang en koffie en thee bij ontvangst zijn gratis. Voor verdere consumpties gelden de tarieven van de bar.

 Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live aankondiging van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. U doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > > >

Bron: Kruiskerk Amstelveen