Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live voorbeeld van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. Via deze aankondiging wordt u doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > Protestantse Kerk in Nederland > >

Kruiskerk Amstelveen, Protestantse wijkgemeente van de Kruiskerk, van der Veerelaan 30a - Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a

Van der Veerelaan 30a
1181 RB Amstelveen

Telefoonnummers

 

 

 • Op zondag 21 september klinken in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, twee koraalcantates van een van de grote ...

 • 1 oktober 2014 is de eerste Sing-Inn in de Kruiskerk van 13.30 - 15.30uur.

   

  Van zingen word je vrolijk. Op drie middagen ...

 •  

  Ook in het seizoen 2014 - 2015 zijn er in de Kruiskerk maandelijks vespers en concerten.

   

  Elke derde zondag van de ...

Op zondag 21 september klinken in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, twee koraalcantates van een van de grote voorbeelden van Bach. Van Dietrich Buxtehude worden uitgevoerd Alles, was ihr tut, mit Worten oder mit Werken (BuxWV 4) en Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort (BuxWV 27). De Vesperscantorij, een barokensemble van strijkers en een basso continuo (Jeroen Koopman en Tara Kumar) staan onder de muzikale leiding van de cantor-organist van de Kruiskerk, Henk Trommel.

 

Henk Trommel bespeelt ook het Flentrop-orgel. Dr. Bettine Siertsema, Neerlandica en als filosofe verbonden aan de VU houdt een overweging. De muzikale vesper begint om 17.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan klaar.

 

De muzikale vesper van zondag 21 september is de eerste van dit nieuwe seizoen. Tot de zomer van 2015 wordt er maandelijks één gehouden met kwalitatief hoogstaande klassieke muziek. Dit seizoen worden uit de 18e en de 19e eeuw cantates van Johann Sebastian Bach, Dietrich Buxtehude, en Georg PhilippTelemann gebracht, en liturgische composities van Franz Liszt.

 

Prachtige muziek is te verwachten, die wordt uitgevoerd door diverse goede ensembles en gerenommeerde vocale solisten. De context van de liturgie en de ruime akoestiek van de Kruiskerk betekenen voor de muziek een duidelijk meerwaarde in vergelijking met concertante uitvoeringen.

 

Een korte overweging, waarin onder andere de vraag aan de orde komt hoe tijd van ontstaan en tekst van de cantate zich verhouden met de opvattingen van onze tijd, maakt deel uit van het geheel.

1 oktober 2014 is de eerste Sing-Inn in de Kruiskerk van 13.30 - 15.30uur.

 

Van zingen word je vrolijk. Op drie middagen is het mogelijk om dat te ervaren door mee te doen aan een Sing-Inn. In het Engels is een inn een herberg: gastvrijheid, ontmoeting en ontspanning. En dat in combinatie met zingen. Daarom is er eerst koffie en ontmoeting, daarna volgt een zangprogramma en de middag wordt afgesloten met een drankje. Zangervaring is niet vereist! Wim Keijzer zorgt voor de muzikale leiding en voor veelkleurig cultureel of religieus repertoire. Peter van Dongen begeleidt op de piano. Ria Keijzer coördineert het geheel en geeft hier en daar toelichting bij een lied.
Kosten: deelname is gratis, een gift in de spaarpot is welkom.

 

Overige data: woensdag 29 oktober 2014 en 26 november 2014.

 

Opgave vooraf is niet nodig.
Informatie: Ria Keijzer, 06 – 50 22 82 50,
keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl.

 

Ook in het seizoen 2014 - 2015 zijn er in de Kruiskerk maandelijks vespers en concerten.

 

Elke derde zondag van de maand wordt er een Vesper om 17.00uur gehouden en elke eerste zondag van de maand een concert.

 

Klik hier voor informatieLogo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live aankondiging van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. U doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > > >

Bron: Kruiskerk Amstelveen