Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live voorbeeld van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. Via deze aankondiging wordt u doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > Protestantse Kerk in Nederland > >

Kruiskerk Amstelveen, Protestantse wijkgemeente van de Kruiskerk, van der Veerelaan 30a - Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a

Activiteiten

Door een technische storing worden

de komende activiteiten momenteel

niet getoond. U kunt ze altijd

terugvinden in de agenda.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 • Uitgelicht

     
  Kloosterdagen 2015 - Abdij Egmond Lees meer
     
  Diensten rond Pasen Aanvang
  Witte donderdag ds S.H. Lanser 19.30 uur
  Goede vrijdag  'The Crucifixion'  20.00 uur
  Stille zaterdag - Paaswake Mw R. Keijzer 21.00 uur
  Pasen ds M.F. Buitenwerf 10.00 uur

Van der Veerelaan 30a
1181 RB Amstelveen

Telefoonnummers

 

 • Op zaterdag 28 maart, gaan we samen palmpasenstokken maken: een stok in de vorm van een kruis die je kunt versieren met gekleurd papier, snoepjes en een ...

 • Op Goede Vrijdag wordt 'The Crucifixion' van John Stainer uitgevoerd.

   

  Het oratorium dateert van 1887 en is geschreven voor koor, tenor- en bassolo en ...

 • Bezinning in de 40-dagen-tijd in de Titus Brandsmakerk.

   

  Onze opgang naar Pasen vraagt er om dat wij stil staan op onze weg.  

  Bezinning en gebed, ...

Op zaterdag 28 maart, gaan we samen palmpasenstokken maken: een stok in de vorm van een kruis die je kunt versieren met gekleurd papier, snoepjes en een broodhaantje.

 

Alle kinderen en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, van 16.00 tot 17.00 uur. Wij zorgen voor alle materialen. Na afloop eten we samen pannenkoeken (voor wie dat gezellig vindt).

 

Op zondag 29 maart vieren we in de Kruiskerk Palmpasen, het feest van de intocht van Jezus in Jeruzalem.  Als je wilt kun je deze zondag in de kerk meelopen met de optocht. De Palmpasenviering begint om 10.00 uur. Voor de kleinste kinderen van 0 tot 4 jaar is er opvang.

 

Wil je meedoen? We hebben plaats voor maximaal 70 kinderen.

 

Geef je uiterlijk donderdag 26 maart op bij Mirjam Buitenwerf, predikant van de Kruiskerk,

020-3312456, e-mail: [email protected]. Hier kun je ook terecht voor vragen.

Op Goede Vrijdag wordt 'The Crucifixion' van John Stainer uitgevoerd.

 

Het oratorium dateert van 1887 en is geschreven voor koor, tenor- en bassolo en orgelbegeleiding.

 

De koordelen worden gezongen door de cantorij die voor deze gelegenheid is aangevuld met ruim 30 extra zangers.

 

De tenorsolo's worden vertolkt door Jonathan Ploeger en de bassolo's door Pétur Oddbergur Heimisson. Het orgel wordt bespeeld door de Haarlemse organist Dirk Out.

 

Het geheel staat onder leiding van Henk Trommel, cantor-organist van de Kruiskerk.

 

Aanvang 20:00 u, deuren van de kerk zijn open vanaf 19:30 u.

 

Toegang is gratis, na afloop is er een deurcollecte.

Bezinning in de 40-dagen-tijd in de Titus Brandsmakerk.

 

Onze opgang naar Pasen vraagt er om dat wij stil staan op onze weg.  

Bezinning en gebed, ontmoeting met anderen kunnen kostbare momenten zijn.

Het Oecumenisch Beraad Amstelveen - Noord heeft het volgende aanbod.

 

 

 

 

Woensdag 18 februari

17.00 uur

Aswoensdag. Begin van de Veertigdagentijd. Eucharistieviering. Asoplegging.

 

Woensdag 4 maart

16.30 uur. In Jeruzalem zijn op de Via Dolorosa 14 staties die betrekking hebben op de gebeurtenissen tijdens de weg van Jezus naar het kruis. Een deel daarvan is ontleend aan bijbelteksten, een deel komt uit latere overlevering. De verbeelding van de kruisweg heeft  kunstenaars geïnspireerd tot prachtige voorstellingen daarvan. Er is een powerpoint presentatie van enkele kruiswegstaties, met bijpassende teksten en muziek uit de 40-dagen-tijd. Begeleiding: Renger Prent.

18.00 uur Ontmoetingsmaaltijd

19.00 uur. Vesperviering. Teksten, ontleend aan Psalmen, Evangelie en Augustinus, gebeden, stilte en Taizé-liederen bij een icoon van Wasili Wasin, ‘De doop van Jezus’. 

 

Woensdag 11 maart:

19.00 uur.  Vesperviering. Teksten, ontleend aan Psalmen, Evangelie en Augustinus, gebeden, stilte en Taizé-liederen bij een icoon van Wasili Wasin, 'De voetwassing'.

20.00 uur  Film: Het evangelie volgens Matteüs van Pier Paolo Pasolini (1964).

Deze film geldt nog altijd als de mooiste verfilming van het Evangelie, met alleen amateurs als spelers. Puur, zonder opsmuk en ontroerend mooi. Voor zijn film ging Pasolini uitsluitend uit van het evangelie van Mattheüs, niets werd toegevoegd, alle gesproken teksten zijn letterlijke citaten. Hij laat een Christus zien die voor de armen kiest, strijdbaar en sociaal geëngageerd. Op het filmfestival van Venetië streed de film mee voor de prijs van de Gouden Leeuw. Pasolini kreeg een speciale juryprijs voor zijn regie. De film werd in 1964 vertoond in het Vaticaan en kreeg van kardinalen en bisschoppen een applaus van 40 minuten.

 

Pasolini was atheïst en marxist. Inleiding: Renger Prent

 

Woensdag 18 maart

16.30 uur. In de RKkerk van Wahlwiller (Zuid Limburg) hangt een Kruisweg van Ad de Haas. In 1947 werd die aangebracht, maar velen vonden de afbeeldingen te abstract en onvoldoende religieus. Op last van het bisdom werden ze verwijderd en pas in 1981 kwamen ze terug in de kerk. Op DVD vertonen wij deze kruisweg, omlijst met gregoriaanse zang door het mannenkoor van de kerk.  Begeleiding: Renger Prent.

18.00 uur Ontmoetingsmaaltijd

19.00 uur Vesperviering. Teksten, ontleend aan Psalmen, Evangelie en Augustinus, gebeden, stilte en Taizé-liederen bij een icoon van Wasili Wasin, ‘Het kruis van Jezus’.

 

Woensdag 25 maart

19.00 uur. Vesperviering. Teksten, ontleend aan Psalmen, Evangelie en Augustinus, gebeden, stilte en Taizé-liederen bij een icoon van Wasili Wasin, ‘De eerste martelaren’.

20.00 uur. Film: Jesus de Montreal (1989). Deze indrukwekkende film verbindt het verhaal van Jezus met de hedendaagse cultuur. Een pastoor in Montréal vraagt aan een acteur om een verouderd passiespel te vernieuwen. Deze doet dat zo radicaal dat de pastoor de opvoering er van wil verbieden. Toch komen er twee opvoeringen, bij de derde grijpt de politie in. De acteur krijgt het kruis op z’n hoofd, wordt in het ziekenhuis niet geholpen, gaat weg, verliest het bewustzijn en wordt in een Joods ziekenhuis tevergeefs gereanimeerd, verschillende mensen krijgen een orgaan van hem. Met dit verhaal stelt de film vanuit het Evangelie indringende vragen aan de hedendaagse cultuur. In Cannes kreeg deze film de eerste prijs van zowel de internationale als de oecumenische jury. Inleiding: Tom Buitendijk OCarm.

 

Voor de maaltijden opgave op de intekenlijsten.

 

 

 

Op de website www.pasen020.nl zijn vanaf Palmpasen tot en met Pasen (28 maart - 5 april) alle vieringen en andere paasactiviteiten

te vinden voor het Feest van de Hoop van de protestantse kerken van Amsterdam en Amstelveen.

 

 

 

Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live aankondiging van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. U doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > > >

Bron: Kruiskerk Amstelveen