Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live voorbeeld van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. Via deze aankondiging wordt u doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > Protestantse Kerk in Nederland > >

Kruiskerk Amstelveen, Protestantse wijkgemeente van de Kruiskerk, van der Veerelaan 30a - Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a
 • Uitgelicht

     
  Rommelmarkt - 7 november 2014 Lees meer
     
     
     

Van der Veerelaan 30a
1181 RB Amstelveen

Telefoonnummers

 • 29 oktober 2014 is de tweede Sing-Inn in de Kruiskerk van 13.30 - 15.30 uur.

   

  Van zingen word je vrolijk. Op drie middagen is het mogelijk om dat te ervaren door mee te doen ...

 • Zondag 2 november is het Allerzielen, de dag dat overledenen worden herdacht. In de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, wordt die avond een bijzonder concert gegeven door ...

 • Leuke spullen en gezelligheid op de jaarlijkse rommelmarkt in de Kruiskerk

  vrijdag 7 november van 11.00 tot 17.00 uur

   

  Vrijdag 7 november 2014 is het weer zo ver. Van 11.00 ...

29 oktober 2014 is de tweede Sing-Inn in de Kruiskerk van 13.30 - 15.30 uur.

 

Van zingen word je vrolijk. Op drie middagen is het mogelijk om dat te ervaren door mee te doen aan een Sing-Inn. In het Engels is een inn een herberg: gastvrijheid, ontmoeting en ontspanning. En dat in combinatie met zingen. Daarom is er eerst koffie en ontmoeting, daarna volgt een zangprogramma en de middag wordt afgesloten met een drankje. Zangervaring is niet vereist! Wim Keijzer zorgt voor de muzikale leiding en voor veelkleurig cultureel of religieus repertoire. Peter van Dongen begeleidt op de piano. Ria Keijzer coördineert het geheel en geeft hier en daar toelichting bij een lied.
Kosten: deelname is gratis, een gift in de spaarpot is welkom.

 

Overige data: woensdag 26 november 2014.

 

Opgave vooraf is niet nodig.
Informatie: Ria Keijzer, 06 – 50 22 82 50,
keijzer@kruiskerk-amstelveen.nl.

Zondag 2 november is het Allerzielen, de dag dat overledenen worden herdacht. In de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, wordt die avond een bijzonder concert gegeven door koor en orkest van Bach Ensemble Amsterdam. Onder de titel ‘Bach forever’  worden vier werken van vier verschillende generaties van de familie Bach uitgevoerd. Aanvang 20.15 uur. De entree is € 12,50;  CJP-ers en studenten betalen € 5,-. Er is geen pauze, na afloop is er onder het genot van een (gratis) drankje gelegenheid vrienden, bekenden, musici en concertbezoekers te spreken.

 

Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden op concert@kruiskerk-amstelveen.nl.

 

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat nu twee jaar. Het stelt zich ten doel de muziek van J.S. Bach (1685-1750) op authentieke wijze uit te voeren, maar wel op ‘moderne’ instrumenten. Orkest en koor bestaan uit goed geschoolde amateurmusici die onder professionele begeleiding een hoog uitvoeringsniveau nastreven. Paulien Kostense heeft de muzikale leiding. Solistische medewerking wordt verleend door de bas Michiel Meijer, de Canadese tenor Kevin Skelton en de Duitse altus Kaspar Kröner.

 

Van Johann Bach een oudoom van Johann Sebastian wordt het prachtige motet Unser Leben ist ein Schatten uitgevoerd. In de familie Bach komt zeker tien keer de naam Johann Christoph Bach voor. Van een oom van Johann Sebastian met deze naam klinkt een aangrijpende klaagzang, het lamento Ach, daß ich Wassers g'nug hätte. In de cantate O Ewigkeit, du Donnerwort (BWV20) beeldt Johann Sebastian Bach contrasten tussen angst en hoopvolle verwachting muzikaal uit in een rijke instrumentatie, onder andere met verschillende trompetten. Van zijn zoon Carl Philipp Emanuel wordt de sinfonie in b klein voor strijkers en basso continuo (Wq 182) uitgevoerd. In tegenstelling met de barokke klanken van de voorgaande werken klinkt hier de empfindsame en galante stijl van het eind van de achttiende eeuw.

Leuke spullen en gezelligheid op de jaarlijkse rommelmarkt in de Kruiskerk

vrijdag 7 november van 11.00 tot 17.00 uur

 

Vrijdag 7 november 2014 is het weer zo ver. Van 11.00 tot 17.00 uur vindt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30 A, de jaarlijkse rommelmarkt plaats: een jaarlijkse markt met tweedehands gebruiksartikelen, boeken, curiosa en gezelligheid. Hebt u verkoopbare spullen?

 

U kunt ze woensdag 5 en donderdag  6 november tussen 9.30 en 16.00 uur in de kerk afgeven. 

 

Als u zelf niet in staat bent om ze te brengen, vraag dan een familielid of goede buur om hulp.

 

 

Informatie en opgave als vrijwilliger rommelmarkt: Anthony Melissen, 020–6418157

 

De opbrengst is bestemd voor het wijkwerk van de Kruiskerk, Stichting Anna Poot voor opleiding van verpleeg- en verloskundigen in ontwikkelingslanden, ouderenzorg in Moldavië en het migrantenproject Stap Verder in Amsterdam Zuidoost.

 Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live aankondiging van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. U doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > > >

Bron: Kruiskerk Amstelveen