Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live voorbeeld van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. Via deze aankondiging wordt u doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > Protestantse Kerk in Nederland > >

Kruiskerk Amstelveen, Protestantse wijkgemeente van de Kruiskerk, van der Veerelaan 30a - Kruiskerk Amstelveen, van der Veerelaan 30a

Activiteiten

Door een technische storing worden

de komende activiteiten momenteel

niet getoond. U kunt ze altijd

terugvinden in de agenda.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 • Uitgelicht

     
  Kloosterdagen 2015 - Abdij Egmond Lees meer
     
  The Crucifixion - project van cantorij Lees meer
     
  Muzikale activiteiten in maart 2015 Lees meer
     
  40 dagentijd 2015 Lees meer
     

Van der Veerelaan 30a
1181 RB Amstelveen

Telefoonnummers

 •  

  Zondag 8 maart zijn drie jonge musici in een koffieconcert in de Kruiskerk te beluisteren. Het concert begint om 12.00 uur en duurt een uur. De toegang ...

 • Op vrijdag 13 maart om 20.00 uur in Café Montpensier geeft dr. Rieuwerd Buitenwerf een kijkje achter de schermen van het ontstaan van Bijbel in Gewone ...

 • Henk Trommel is te gast. Hij is cantor en organist van de Kruiskerk. Hij studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek onder andere aan het Sweelinck ...

 

Zondag 8 maart zijn drie jonge musici in een koffieconcert in de Kruiskerk te beluisteren. Het concert begint om 12.00 uur en duurt een uur. De toegang is vrij, er wordt na afloop een collecte gehouden. Vanaf 11.30 is iedereen welkom. Koffie en thee staan dan klaar.

 

De musici zijn drie examenstudenten van het Amsterdams Conservatorium: Ruña 't Hart (viool), Léon van den Berg (altviool) en Laurens de Man (piano en orgel). Individuele muzikale kwaliteiten, instrumentbeheersing, toewijding en volharding zijn voor een aankomend musicus ontzettend belangrijk. Een zwaarwegend onderdeel van de opleiding is samenspel in ensembleverband. In het koffieconcert is deze vorm van musiceren daarom volop aanwezig.

 

Gespeeld wordt de bekende vierde vioolsonate (viool, piano) in c klein BWV 1017 van Johann Sebastian Bach. Verder het prachtige KV 423, het Duo in G majeur voor viool en altviool van Wolfgang Amadeus Mozart. Van de Russische componist Michael Glinka speelt het trio drie Russische liederen voor viool, altviool en piano; mooie romantische muziek. Laurens de Man laat in solospel het prachtige Flentrop-orgel van de Kruiskerk horen met een drietal composities van Bach: het trio super Herr Jesu Christ, dich zu uns wend (BWV 655), het zeer bekende Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 645) en de dansende fuga 'gigue'  in G groot (BWV 577).

Op vrijdag 13 maart om 20.00 uur in Café Montpensier geeft dr. Rieuwerd Buitenwerf een kijkje achter de schermen van het ontstaan van Bijbel in Gewone Taal die hij vorig jaar aan de koning mocht overhandigen, als directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap. Gewone taal is de taal die we allemaal dagelijks gebruiken om iets te vertellen of uit te leggen. Rieuwerd Buitenwerf laat aan de hand van diverse sprekende voorbeelden zien hoe deze vertaling, waarin duidelijkheid en begrijpelijkheid voorop staan, tot stand is gekomen. Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. 

 

Wat is de Bijbel in Gewone Taal

De Bijbel in Gewone Taal is een vertaling van de hele Bijbel, uit de bronteksten (Hebreeuws, Aramees, Grieks), in gewoon Nederlands. Een vertaling waarin duidelijkheid en begrijpelijkheid voorop staan, bestond nog niet in Nederland. Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft vastgesteld dat er grote behoefte aan was, en heeft daarom deze vertaling gemaakt.

 

Voor wie?

De Bijbel in Gewone Taal is een bijbel voor iedereen. De vertaling is geschikt voor een breed publiek, namelijk iedereen die graag een duidelijke bijbel leest. Voor sommige lezers is dit precies de vertaling die ze zoeken, voor anderen een waardevolle aanvulling. Het bijzondere van de vertaling is de begrijpelijkheid van de tekst, en de directheid en vertrouwdheid van de taal. Veel lezers blijken dat erg te waarderen.

 

Wat is gewone taal?

Gewone taal is de taal die we allemaal dagelijks gebruiken om iets te vertellen of uit te leggen; het gaat om woorden die iedereen kent, en heldere zinnen die niet te lang zijn en goed lopen. Voor een tekst in gewone taal geldt ook dat de opbouw duidelijk moet zijn. Het gebruik van gewone taal betekent overigens niet dat de inhoud van de Bijbel versimpeld wordt. De taal staat het begrijpen van de Bijbel niet in de weg. Maar een echt gemakkelijke bijbel bestaat niet, want de Bijbel is geen gemakkelijk boek.

 

De spreker

Dr. Rieuwerd Buitenwerf is bijbelwetenschapper, en algemeen directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap. Hij was vanaf het begin van het vertaalproject projectleider van de Bijbel in Gewone Taal. Ook heeft hij als eerste vertaler en corrector meegewerkt aan diverse bijbelboeken uit het Nieuwe Testament.

 

De presentatie

Bij de presentatie maakt u kennis met de Bijbel in Gewone Taal, aan de hand van diverse sprekende voorbeelden. En u hoort meer over het hoe en waarom van het project. Uiteraard is er alle gelegenheid voor vragen en discussie.

Henk Trommel is te gast. Hij is cantor en organist van de Kruiskerk. Hij studeerde orgel, koordirectie en kerkmuziek onder andere aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij geeft in woord, beeld en geluid uitleg over orgels, met een accent op het bijzondere orgel van de Kruiskerk.

 

16 maart 2015 - 13.30 - 15.30uur

Deelname is gratis, een gift in de spaarpot is welkom.Logo Stichting Churchatwork
Bedankt voor uw bezoek aan Churchatwork.
Hieronder staat de live aankondiging van http://www.kruiskerk-amstelveen.nl/. U doorverwezen naar de website van de kerk Kruiskerk Amstelveen!> > > > >

Bron: Kruiskerk Amstelveen